VITEFFE – TRIBUTE AAN VITESSE @ Bazart 13-10-2007


Website Fotograaf Peter Suijker

 
Foto's......................................
In Concert
Voorbereiding / BackStage

 
 

http://viteffe.hyves.nl
www.hermanvanboeyen.nl

zaterdag 13 oktober 2007
VITEFFE – TRIBUTE AAN VITESSE

Vitesse verwierf naam en faam als beste live-band van Nederland in de periode eind jaren ’70 tot medio jaren ’80. De band rond zanger/drummer Herman van Boeyen scoorde up-tempo rock ’n roll hits met o.a. Rosalyn en Good Lookin. Een speciaal samengestelde live-band (werktitel: Viteffe – Vitesse voor effe) speelt een breed scala aan Vitesse-nummers. Enkele oud-Vitesse leden doen gastoptredens. Zie site voor vvk-info. Reserveren aanbevolen.

--- PERSBERICHT ---


PERSBERICHT
8 oktober 2007
Afzender: Bazart & Viteffe

VITEFFE – VITESSE VOOR EFFE - EENMALIGE VITESSE-TRIBUTE!
Viteffe ondersteunt stichting Jaimy van Boxel


Op zaterdag 13 oktober 2007 vindt er in Bazart in Den Haag een éénmalige tribute plaats aan Vitesse en Herman van Boeyen. Tijdens deze tribute speelt een zeskoppige band een breed scala aan Vitesse-nummers en een aantal Nederpop-classics die gerelateerd zijn aan Vitesse. “Viteffe” (Vitesse-voor-effe), zoals dit project heet, verwelkomt ook een aantal gastmuzikanten, waaronder de oud-Vitesseleden Ruud Englebert, Otto Cooymans, Peter Langerak en Guido Ludwig.


Beste live-band van NL
Vitesse verwierf naam en faam als de beste live-band van Nederland in de periode van eind jaren ’70 tot medio jaren ’80 van alweer de vorige eeuw. De band rondom zanger/drummer Herman van Boeyen scoorde met up-tempo rock ’n roll hits met o.a. “Rosalyn” en “Good Lookin’ ”. Bekende muzikanten als Herman Brood, Jan van der Meij (Powerplay) en Dany Lademacher (Wild Romance, The Radio’s, Paris Dandies) maakten deel uit van Vitesse.

In 1994 hing Herman van Boeyen na 19 jaar Vitesse zijn drumstokken aan de spreekwoordelijke wilgen. De herinnering aan Vitesse werd echter in ere gehouden. De muziek leeft immers nog steeds voort in de harten van vele fans. Die trouwe fans vonden elkaar op de website www.hermanvanboeyen.nl.
Begin 2007 ontstond kwamen een aantal van die trouwe fans met het idee om een eerbetoon aan Vitesse te organiseren. Dit project kreeg de titel “Viteffe” (Vitesse voor effe).

Bezetting
Viteffe bestaat uit pure fans als gitarist Michael Riesenbeck (ex-China Blue), gitarist/zanger John Kuster (Downforce), toetsenist René van Spanje (Q65), bassist Johan Volman (Supramundane), drummer Rob Boshuijzen (ICE) en zanger Marco Miedema (Fool’s Dust). Hun enige doel is om een puur en belangenloos eerbetoon aan Vitesse te geven. Van dit éénmalige concert worden CD- en DVD-opnamen gemaakt.
Vooraf en in de pauzes draait Dutch rock DJ Ton muziek uit de jaren tachtig.

Gastmuzikanten
Viteffe is bijzonder blij en trots dat een aantal zeer prominente muzikanten hun medewerking toegezegd hebben. Bassist Ruud Englebert speelde o.a. bij Vitesse, Hollander, Herman Brood’s Wild Romance en Thé Lau. Otto Cooymans speelde keyboards bij o.a. Vitesse en Hollander, en is nu wederom actief als toetsenist bij The Scene. Peter Langerak is gitarist en zanger bij The Blues Rock ’n Soul Review en heeft zijn muzikale sporen verdiend bij o.a. Vitesse, I’ve Got The Bullets en Anouk. Helemaal uit Duitsland komt bassist Guido Ludwig, die na zijn periode bij Vitesse o.a. speelde in de band van Marc Reece.

Stichting Jaimy
Voor de leden van Viteffe is dit een unieke kans om een mooi en belangenloos eerbetoon te geven aan Vitesse. Vanuit dat oogpunt heeft Viteffe unaniem besloten om zich te verbinden aan een heel goed doel. De Stichting Jaimy is vernoemd naar de helaas veel te vroeg aan Non-Hodgkin lymfoom (kanker) overleden Jaimy van Boxel. Hij werd slechts negen jaar oud. Deze stichting vervult wenslijsten van kinderoncologische afdeling van ziekenhuizen in Maastricht, Groningen, Leiden en Nijmegen. Daarbij gaat het met name om bijvoorbeeld een play-station, een gameboy, spelletjes, maar bijvoorbeeld ook een laptop, het enige communicatiemiddel met de “buitenwereld” zoals school, vriendjes en dergelijke. Meer informatie over het werk van de Stichting Jaimy van Boxel vindt u op www.stichtingjaimy.nl


Viteffe doneert de recette, na aftrek van de onkosten van de avond zelf, aan de Stichting Jaimy. De onkosten van de voorbereidingen nemen de leden van Viteffe met veel plezier voor eigen rekening. Op 13 oktober is er een collectebus aanwezig, waarin een ieder zijn of haar gift kan doen. Daarnaast nodigen wij iedereen uit om zelf een donatie te doen. Surf naar www.stichtingjaimy.nl en klik door naar “Donatie”.

Zaal open: 20.30u.
Aanvang: 21.00u.
Voorverkoop: EUR 12,50 (afhalen bij Bazart). Reservering via email: EUR 13,50 (mail naar reservering@bazart.nl). Tel: 070 323 96 52.
Avondkassa: EUR 15,00.

Meer informatie:

http://viteffe.hyves.nl
www.hermanvanboeyen.nl